top of page

Strava jaarverslag 2016


Sport = data, data = sport!

Sport kan tegenwoordig niet meer zonder data. Van topsporter tot amateur, van age-grouper tot recreant, tot op de seconde worden activiteiten geanalyseerd en nieuwe doelen gesteld. Want hey, het zal je toch maar gebeuren dat je je zwaarbevochten KOM-metje* op die beruchte klim in de Zuid-Limburg of gewoon dat paadje bij jou in de wijk aan iemand anders bent kwijtgeraakt!

Vandaag weer eens een mooi voorbeeld van waarom mijn werk als Informatie Analist (Big Data) en mijn hobby als amateur triatleet niet zo heel ver van elkaar staan. Zeg maar, eigenlijk helemaal niet! Strava, hét sociale netwerk voor sporters, publiceerde gisteren haar Jaarverslag 2016 vol met interessante statistieken en grappige feitjes.

Wist je bijvoorbeeld dat op 10 mei van dit jaar 79.879 fietsers van over de hele wereld hun rit naar het werk deelden op Strava? Hiermee bespaarden zij maar liefst 514 ton Co2 uitstoot! Strava heeft deze deze dag dan ook niet voor niks uitgeroepen tot de allereerste 'Global Bike to Work Day'. En wat te denken van de minimaal 9.000 marathons die wij Nederlanders in 2016 hebben uitgelopen! Een topprestatie, ieder voor zich.

Het hele artikel kun je hier terug vinden. Veel leesplezier!

*De afkorting KOM (of QOM voor dames) staat voor King of Queen of the Mountain, een digitale waardering voor het feit dat jij op een bepaald segment het klassement aanvoert.


Vond je dit artikel interessant en wil je op de hoogte blijven? Volg Triathlon Blog dan nu ook op Facebook en Twitter!

Je krijgt dan automatisch een melding bij elke nieuwe post.

bottom of page